Reorganizare judiciara
Legea nr. 85/2014 modificata prin Legea nr.216/2022 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede procedura reorganizarii judiciare, ca masura de redresare a activitatii economice a unei societati aflate in insolventa sau intr-o stare iminenta de insolventa.
Reorganizarea judiciara este procedura care se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor.
Pentru a beneficia de procedura de reorganizare judiciara trebuie propus un plan de reorganizare, fie de catre debitor, fie de administratorul judiciar sau de creditori.
Etapele reorganizarii:
Pentru ca planul de reorganizare votat de creditori sa-si atinga obiectivele stabilite in continutul sau, acesta trebuie pus in aplicare in mod corect .
Planul de reorganizare poate fi modificat oricand pe perioada derularii acestuia, modificarea fiind supusa votului creditorilor si apoi confirmarii judecatorului sindic.
Menirea noastra este ca prin supravegherea activitatii clientilor nostrii sa ii indrumam astfel incat acestia sa-si poata duce la indeplinire planul de reorganizare
Procedura de reorganizare a societatii se inchide in momentul in care s-au indeplinit toate obligatiile de plata asumate prin planul de reorganizare.
Planurile de reorganizare reprezinta planuri de afaceri adaptate noilor conjuncturi economice si juridice in care se afla societatea si care trebuie sa respecte anumite conditii de forma si fond pentru a putea fi votate de catre creditori, confirmate de catre judecatorul sindic si implementate cu succes de catre societatea debitoare.
Echipa noastra are o bogata experienta in domeniu, fapt ce ii permite intocmirea unor planuri de reorganizare care sa convinga partile implicate in procedura, de oportunitatea si fezabilitatea acestuia.
Faceti o cerere prin mesaj sau telefonic.